Krem kakaowy (wegański)

Download PDF

DSC_3096

→ Frużelina była, serek „prawie jak” homogenizowany był, czekodżem był… To co jeszcze nadaje się do naleśników? Prosta sprawa – kakaowa pasta z awokado! Osobom, które twierdzą, że nie lubią tego owocu, radzę spróbować kremu, może zmienią zdanie :)

 

Składniki:
1 miękkie awokado
2 banany
2 łyżki kakao
dowolne orzechy (u mnie fistaszki)
syrop klonowy/z agawy/miód*

 

Wykonanie:
Awokado obrać, wydrążyć, umieścić w naczyniu. Dodać pokrojone banany i kakao – zblendować na gładką masę. Orzechy posiekać i wmieszać w krem. W razie potrzeby dosłodzić syropem klonowym, syropem z agawy lub miodem.
I gotowe! :)

 

* sugeruję spróbować kremu przed dodaniem tego składnika – sama nie dodawałam ani razu, bo według mnie masa byłaby wtedy zbyt słodka

 

DSC_3093

DSC_3100

Źródło inspiracji: trenerkazdrowej.blogspot.com

Dodaj komentarz