Domowy twarożek homogenizowany

Download PDF

twarozek-1

→ Znów coś z myślą o milusińskich! Miał być domowy serek homogenizowany, a wyszedł twarożek prawie jak serek homogenizowany:) Mimo tego, dzielę się nim z Wami, bo według mnie jest smaczniejszy od sklepowych gotowców, a do tego wymaga minimalnego nakładu czasu i pracy! I największa motywacja: smakuje najmłodszym – do zdjęcia zachowało się tylko pół szklanki serka:)

 

Składniki:
250 g twarogu półtłustego
3/4 szklanki maślanki
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 łyżeczki syropu z agawy

 

Wykonanie:
Wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu, wymieszać, a następnie zmiksować blenderem. Ilość słodyczy modyfikować zależnie od upodobań, tak samo gęstość serka – jeśli wyjdzie za rzadki, należy dodać nieco twarogu; z kolei, gdy będzie zbyt gęsty – dodać maślanki.
I gotowe! :)

 

twarozek-2b

Źródło inspiracji: http://kuchniasmakoszy.blogspot.com/2012/11/domowy-serek-homogenizowany.html

Dodaj komentarz